Υπερ-μάχομαι Τον Φασισμό

Posted: 19 Οκτωβρίου 2012 in Σκέψεις-Κείμενα

Με αφορμή τις δηλώσεις γνωστού Ψάλτη-Τραγουδιστή  ένα τεράστιο κατηγορώ σε όλους αυτούς που τοποθετούν τον εαυτό τους στον καλλιτεχνικό χώρο και κάνουν έτσι αβίαστα δηλώσεις υπέρ μιας φασιστικής κοινωνίας για ένα τόσο τρομακτικό θέμα, δεν θα ήταν εκτός επικαιρότητας.

Δεν αξίζει όμως κανείς να αναφερθεί στο πρόσωπο του ούτε καν σε αυτές τις τρεις γραμμές που ήδη γράφτηκαν γιατί το να επηρεαστεί κάποιος από  τις δηλώσεις τραγουδοποιού που η φαντασία του τελειώνει εκεί που αρχίζει το <<ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ>> και το <<ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ>>, είναι τουλάχιστον αστείο.

Το τι έθιξε όμως αυτή η τηλεοπτική περσόνα  χρήζει πλέον καθημερινού αγώνα και ενασχόλησης γιατί όσο αδιαφορούμε γι’  αυτό το τέρας που ονομάζεται φασισμός τόσο θα το συνηθίζουμε ανάμεσα μας.

Ο κ. Ψάλτης τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του εγκλήματος της ρατσιστικής βίας και μάλιστα θα ήθελε να βρίσκεται σε ένα κράτος όπου θα νομιμοποιούνται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Και είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν μαζί του.

Η ρατσιστική βία αρχίζει από τους ‘’μαύρους με CD’’, στη Μιχαήλ Βόδα και στην πλατεία αττικής αλλά αν το μελετήσει κανείς ιστορικά θα καταλάβει ότι εξαπλώνεται σιγά σιγά παντού, στη τέχνη, στις γυναίκες, στις μειονότητες κάθε είδους. Αν είσαι διαφορετικός, απειλείσαι, δεν βγαίνεις από το σπίτι. Γάγγραινα. Γι’ αυτό πρέπει να κοπεί-μαχαίρι.

Το έγκλημα της ρατσιστικής βίας είναι δύσκολο να εντοπιστεί γιατί πρώτα εντοπίζεται η εγκληματική πράξη -και αν είσαι <<τυχερός>> τη καταδικάζουν -και μετά το ρατσιστικό κίνητρο. Τα Μ.Μ.Ε προβάλλουν ότι πρόκειται να ποινικοποιηθεί  η ρατσιστική βία, παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν θα ανατραπεί αν δεν υπάρξει επαγρύπνηση των συνειδήσεών μας και δεν προχωρήσουμε σ’ ένα έμπρακτο αντιφασιστικό αγώνα. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, τότε το <<ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ>> θα μετατραπεί σε μουσικό χαλί της ζωής μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s